تاسف اروپا از جاسوسی از خبرنگاران و سیاستمداران جهان با بدافزار اسراییلی/فون درلاین: تحقیق کنید
سیاستمداران اروپایی و سازمانهای مطبوعاتی در اروپا نسبت به انتشار گزارش مربوط به جاسوسی از روزنامهنگاران، افراد وابسته به گروههای اپوزیسیون و کنشگران سیاسی در جهان ابراز تاسف کردهاند. گفته میشود که اطلاعات ذخیره شده در تلفنهای همراه شمار کثیری از خبرنگاران در جهان توسط یک جاسوسافزار لو رفته است. به گزارش ایسنا موضوع بر
سیاستمداران اروپایی و سازمانهای مطبوعاتی در اروپا نسبت به انتشار گزارش مربوط به جاسوسی از روزنامهنگاران، افراد وابسته به گروههای اپوزیسیون و کنشگران سیاسی در جهان ابراز تاسف کردهاند. گفته میشود که اطلاعات ذخیره شده در تلفنهای همراه شمار کثیری از خبرنگاران در جهان توسط یک جاسوسافزار لو رفته است.
به گزارش ایسنا موضوع بر سر شنود تلفن و همچنین رمزگشایی از پیامرسان واتساپ و سیگنال از طریق استفاده از یک نرمافزار ساخت اسرائیل است. بیش از ۵۰ هزار اطلاعات مربوط به خبرنگاران و نیروهای وابسته به اپوزیسیون در جهان لو رفته است.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در واکنش به این گزارش نسبت به استفاده سازمان اطلاعاتی و مراکز پلیس کشورهای مختلف از این جاسوسافزار گفته است: «اگر چنین چیزی حقیقت داشته باشد، از نظر ما کاملا غیرقابل قبول است.»
میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در واکنش به این گزارشها ابراز نگرانی کرده است. گفته میشود شرکت اسرائیلی NSO این جاسوسافزار را در اختیار کشورهای مختلفی قرار داده است.
اخبار منتشر شده حکایت از آن دارد که از سال ۲۰۱۶ به این سو، از بیش از ۵۰ هزار اطلاعات ذخیره شده در تلفنهای هوشمند از طریق استفاده از این نرمافزار رمزگشایی شده است.
این جاسوسافزار قادر به رمزگشایی از پیامرسانهای واتساپ و همچنین سیگنال بوده است. گفته میشود که اطلاعات روزنامهنگاران و خبرنگاران خبرگزاریهای فرانسه، رویترز، آسوشیتدپرس و همچنین روزنامههای نیویورک تایمز، لوموند و الپائیس، خبرنگاران فرستندههای خبری الجزیره، رادیو اروپای آزاد و همچنین سیانان هدف این جاسوسی بودهاند.
فون در لاین خواستار تحقیق پیرامون این موضوع شده است. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرده مطبوعات آزاد یکی از ارکان اتحادیه اروپا است.
شماره تلفنهایی که مورد جاسوسی قرار گرفتهاند از جمله متعلق به کشورهای مجارستان، مراکش، جمهوری آذربایجان، بحرین، قزاقستان، مکزیک، رواندا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی بودهاند.
انجمن های روزنامه نگاران آلمان نیز خواستار اقدامات مقابلهای در پی افشای استفاده از یک نرم افزار جاسوسی اسرائیلی علیه فعالان و گزارشگران شده است.
فرانک اوبرال، رئیس فدراسیون روزنامه نگاران آلمان مستقر در برلین در بیانیهای با اشاره به این رسوایی نظارتی غیرمنتظره گفت: مقامهای کشورباید شفافسازی کنند آیا نرم افزار پگاسوس از کمپانی NSO اسرائیل علیه روزنامه نگاران آلمانی مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر.
این کمپانی اسرائیلی و نرم افزار پگاسوس که قابلیت اتصال به دوربین یا میکروفن موبایلها و استخراج دادهها را دارد، از سال ۲۰۱۶ در تیتر رسانهها بوده وقتی که محققان این کمپانی را متهم کردند که به جاسوسی از یک مخالف در امارات کمک کرده است.
این کمپانی اسرائیلی همچنین مدعی شده که این نرم افزار تنها به آژانسهای اجرای قانون و سرویسهای مخفی دولتهای معتبر و با هدف حفظ جان انسانها و جلوگیری از وقوع جرایم و فعالیتهای تروریستی فروخته شده است.
“مونیک هافمن”، رئیس اتحادیه خبرنگاران آلمان نیز خواستار محدودیت در صادرات فناوری نظارتی و جاسوسی شد و گفت: مقامهای کشورهای مختلف از پگاسوس برای ساکت کردن منتقدان و صداهای اپوزیسیون استفاده میکنند. نرم افزار جاسوسی نباید به کشورهایی صادر شود که حقوق بشر در آنها بارها و بارها نقض شده است.
گروههای مختلف حقوق بشری و سازمانهای مدافع حقوق خبرنگاران در سراسر جهان بر روی این مساله کار میکنند تا بفهمند چه کسانی ممکن است قربانی این نرم افزار جاسوسی شده باشند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰