تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 آذر 1400 - 17:47
128 بازدید
کد خبر : 156891

تولید علم دینی به معنای بی تفاوتی به تجارب دیگران نیست

تولید علم دینی به معنای بی تفاوتی به تجارب دیگران نیست

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آموزش و پرورش در مسیر رسالت های آموزشی خود، نیازمند علوم و پژوهش های اسلامی توسط حوزویان و پژوهشگران دینی است. به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش«علم اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و

تولید علم دینی به معنای بی تفاوتی به تجارب دیگران نیست
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آموزش و پرورش در مسیر رسالت های آموزشی خود، نیازمند علوم و پژوهش های اسلامی توسط حوزویان و پژوهشگران دینی است.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش«علم اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و پرورش» در ۵ اردیبهشت سال جاری عنوان کرد: رویکرد این همایش، پاسخ به یکی از نیازهای مهم فرهنگی جامعه و آموزش و پرورش است.
رئیس کمیته علمی این همایش افزود: آموزش و پرورش در مسیر رسالت های آموزشی خود، نیازمند علوم و پژوهش های اسلامی توسط حوزویان و پژوهشگران دینی است.
وی اظهار کرد: نظام آموزش و پرورش و همچنین دانشگاه ها به بهره بردن از علم بومی و متناسب با فرهنگ و تمدن اسلامی نیاز دارند. علم اسلامی، دانش و علمی متناسب با فرهنگ و فضای جامعه اسلامی است و باید برای پسخگوئی به نیازهای اموزش و پرورش مورد اهتمام قرار گیرد.
تولید علم دینی به معنای بی تفاوتی به تجارب دیگران نیست
وی گفت: در ۵ دهه اخیر توجه ویژه ای در جهان اسلام در مواجهه با جهان مدرن شاهد بوده ایم که گاه منعطف به مسائل خاصی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: تولید علم دینی هیچ گاه به معنای بی تفاوتی به تجارب دیگران نیست، ما نیاز به استفاده از تجربیات دیگران داریم اما باید چگونگی استفاده از تجربیات را نیز بدانیم تا منفعلانه رفتار نکنیم.
وی افزود: بسیاری از اندیشمندان و روشنفکران اسلامی معتقدند که احیاء تمدن اسلامی در گرو نگاه به درون در حوزه علوم همراه با شناسایی بنیادهای معرفتی علوم مدرن است.
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا بیان کرد: تعیین نسبت علم با هویت دینی در جهان اسلام جریانات چند گانه‌ای را ایجاد کرده است، البته انقلاب اسلامی در این خیزش تمدنی پیشگام بوده است.
وی عنوان کرد:حوزه های علمیه در دو دهه اخیر ورود خوبی را به این گونه مباحث داشته اند و نظریات مختلفی از سوی صاحب نظران شکل گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:هر چند به لحاظ تاریخی جهان اسلام همواره باید نسبت عقل و نقل و علم و دین را روشن می‌کرده است اما فیلسوفان متعددی به این عرصه ورود کرده اند. اندیشمندانی همچون فارابی، غزالی، ابن سینا و ابن رشد در این عرصه علمی زبانزد بوده اند اما در ۵ دهه اخیر تحولاتی را در این حوزه شاهد بوده ایم.
حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا بیان کرد: هدف ما ارائه الگو و بحث در زمینه علم دینی است در این راستا رویکردهای مختلفی در زمینه علم دینی از جمله آیت الله جوادی آملی مطرح است، در حال حاضر در مرحله تولید ادبیات این نظریه در جهت استفاده آموزش و پرورش هستیم.
وی افزود: تاکنون پیش همایش های متعددی در جهت بهره گیری از نظریات علما برگزار شده است و در حدود ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شده است.
در ادامه ابراهیم علی پور رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام دفتر تبلیغات اسلامی عنوان کرد: پاسخ به مطالبات رهبری در عرصه تعلیم و تربیت یکی از رویکردهای مهم همایش است.
وی بیان کرد: همچنین استفاده از ظرفیت‌های علم دینی برای رفع محدودیت‌های دانش از جمله اهداف این همایش است،چرا که ما وظیفه تولید علم و پژوهش را داریم.
علی پور عنوان کرد: تجلیل از نظرات آیت الله جوادی آملی و ایجاد تضارب آرا از دیگر اهداف مهم این همایش است.
وی گفت:۷۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این میان ۲۰ مورد سفارشی بود و قرار است ۵۰ مقاله در قالب پنل های تخصصی ارائه شود.
رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به رونمایی از ۱۳ کتاب در حوزه علم دینی در همایش بیان کرد:بیش از نیمی از کتب را خودمان تولید کرده ایم و نیمی دیگر توسط اساتید برجسته و صاحب نظر تالیف شده است.
علی پور در خصوص حضور شخصیت های مهم علمی در همایش اظهار کرد:این همایش با پیام آیت الله جوادی آملی آغاز می شود،ضمن اینکه آیت الله اعرافی، غلامعلی حداد عادل رئیس شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام والمسلمین علی ربانی گلپایگانی عضو هیات علمی موسسه امام صادق نیز سخنرانان این همایش هستند.
وی گفت: همچنین حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه، حجت الاسلام محمد تقی سبحانی عضو هیات علمی پژوهشگاه،محمد مهدی اعتصامی رئیس میز آموزش و پرورش دفتر تبلیغات اسلامی،منوچهر فضلی خانی عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و دکتر علی اله بداشتی در این همایش به سخنرانی می پردازند.
علی پور عنوان کرد:از دیگر سخنرانان این همایش حجت الاسلام واعظی رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم،حجت السلام والمسلمین ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی،مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،حجت الاسلام بهجت پور مدیر حوزه های علمیه خواهران هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی

امداد خودرو هیوندای

کوله پشتی کودک

دستگاه های صنایع غذایی

فروشگاه اینترنتی اینرژی

سیم و کابل خراسان

پراپ رابین سود

دانلود استوری اینستاگرام

ادکلن بلک افغان

تلویزیون سامسونگ du7000

تعمیر تلویزیون ال جی در تهران

خرید الکتروموتور

یخسازی قالبی

قیمت باتری ماشین با ارسال و نصب رایگان

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری

تعمیر کولر گازی در تهران

 

 

 

 

قیمت باتری سرفیس

گلند فلکسیبل

هزینه سفر به مشهد

خرید دیزل ژنراتور

 

هزینه ترجمه

 

 

 

 

 

رپرتاژ به چه معنی است و چه کاربردی دارد؟

 

 

 

 

 

خرید دمپایی و صندل عمده

 

 

 

 

خرید ممبر گروه

 

 

 

 

خرید ووچر پرفکت مانی بدون ثبت نام

نانوسان

چاپ کتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تولید فیلم استرچ

 

 

 

 

 

 

سمپاشی ساس

 

 

آجر نسوز

 

 

 

خرید رپورتاژ آگهی

 

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح