راهنمای خرید ورق روغنی
ورقهای فولادی در صنعت به دو نوع نورد سرد و نورد گرم تولید میشوند. ورق روغنی با تکنولوژی نورد سرد تشکیل میشود. این ورقها با روش نورد سرد در فشار بالا تولید میشوند، پس دارای مقاومت بالایی نسبت به سایر انواع ورقهای تولید شده بوده و به همین دلیل نیز کاربرد بیشتری را در صنعت
ورقهای فولادی در صنعت به دو نوع نورد سرد و نورد گرم تولید میشوند. ورق روغنی با تکنولوژی نورد سرد تشکیل میشود. این ورقها با روش نورد سرد در فشار بالا تولید میشوند، پس دارای مقاومت بالایی نسبت به سایر انواع ورقهای تولید شده بوده و به همین دلیل نیز کاربرد بیشتری را در صنعت به خود اختصاص میدهند. این محصولات، سطح صاف و یکنواختی دارند و شکل پذیری و مقاومت آنها در برابر کشش، از جمله مهمترین خواص مکانیکی آنهاست. سالیان سال است که محصولات ساخته شده با استفاده از ورقهای روغنی، تولید شده و در موارد مختلف و زیادی با موفقیت به کار گرفته شدهاند. ورقهای روغنی جدید نسبت به ورقهایی که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفتند بهبود یافتهاند. این ورقها امکان کنترل بهتر ضخامت، شکل، پهنا، سطح ظاهری و سایر خصوصیات کیفی خاص دیگر که در کاربردهای در حال رشد آنها مورد نیاز است را فراهم میکنند. شما میتوانید استعلام قیمت ورق روغنی را در سایت جویشگر بگیرید و با خیالی آسوده خرید خود را انجام دهید.
تاریخچه ورق روغنی
بسیاری از افراد بر این باورند که کاربرد ورق روغنی در تولید محصولات، یک تجربه جدید است، اما در واقع بیش از ۱۰۰ سال است که این نوع ورق مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده ورق روغنی در ساخت ساختمانها از دهه پنجم قرن هجده آغاز شد. البته استفاده از آن بیشتر شکل آزمایشی داشت و به چند ساختمان ساده محدود میگشت. در دهه سوم قرن نوزده، اجازه استفاده از ورقهای فولادی روغنی به عنوان یک جزء سازنده ساختمانها هنوز محدود بود، چون در آن زمان استانداردهای مرتبط با ساخت و ساز کافی و اطلاعات مناسب در مورد استفاده از ورقها در قوانین موجود در زمینه ساخت و ساز وجود نداشت.
انواع ورق روغنی
انواع ورق روغنی به سه دسته عمده تقسیم میشوند که هریک مشخصات خاص خود را داشته و بر اساس همین مشخصات کاربردهای ویژهای نیز دارند.
ورق روغنیSt12
این ورقها که به ورق روغنی معمولی نیز معروف هستند نسبت به دیگر انواع ورقهای روغنی کاربرد بیشتری دارد.
ورق روغنی St13
ورق روغنی St13 که به ورق روغنی نیمه کششی هم شناخته میشود، قابلیت کشسانی پایینی داشته و بیشتر در مواردی به کار میرود که نیاز به پرسکاری با عمق کم وجود دارد.
ورق روغنی St14
ورق St14 در بازار به ورق روغنی فوق کششی با قابلیت کشسانی بالا هم شهرت دارد بیشتر برای پرسکاریهای عمیق مورد استفاده قرار میگیرد. خودروسازان ورق روغنی St14 را بیشتر از سایر انواع ورق روغنی مورد استفاده قرار میدهند.
ورق روغنی EK2
دارای خاصیت لعاب پذیری بالایی بوده و به همین دلیل بیشتر برای ساخت لوازم خانگی از این نوع ورق استفاده میشود.
ورق روغنی St16
که به آن ورق فوق کششی میگویند.
ورق روغنی QSTE
از انواع ورقهای ضد زنگ است.
تفاوت ورق سیاه و ورق روغنی
ممکن اسم ورق سیاه به گوش شما خورده باشد. بعضی از افراد از تفاوت میان این دو ورق اطلاعی ندارند. به صورت کلی نمودار قیمت ورق سیاه و ورق روغنی یکی از مهمترین و اساسیترین تفاوتهای این کالا است. در نگاه اول روش تولید تنها تفاوت این ورقها است ولی به طور معمول فولادهای تولید شده توسط نورد گرم دارای کیفیت کمتری نسبت به ورقهای نورد سرد هستند. ورقهای تولیدی با فرایند نورد گرم بلافاصله در پروسه تولید قرار میگیرند و به همین دلیل نیازی به گرمایش مجدد آنها وجود ندارد. پس از تولید دمای آنها کاهش یافته و حجم آن نیز کم میشود، بنابراین میتوان گفت که در ورق سیاه میزان کنترل برای تغییر سایز و شکل فولاد در مقایسه با ورق روغنی کمتر است. جهت مشاهده استعلام قیمت ورق روغنی میتوانید از سایت جویشگر کمک بگیرید. به طور کلی میتوان گفت مشتریان ورق سیاه کسانی هستند که کیفیت ظاهری محصول برای آنها اهمیت زیادی نداشته و بیشتر استحکام و ویژگیهای مکانیکی محصول مد نظر آنها است. قیمت ورقهای سرد اعم از ورق روغنی دو برابر قیمت ورق سیاه است. علت این امر این است که فرایند تولید ورق سرد نسبت به ورق گرم پیچیدهتر است.
مزایای ورقهای روغنی
- در مقایسه به انواع ورقهای دیگر رنگ پذیری خوبی دارد.
- در ابعاد و سایزهای متنوع امکان تولید دارد.
- در برابر آسیبهای فیزیکی و فشارهای ناگهانی مقاومت بالایی دارند.
- در ابعاد بزرگتر نیز مقاومت و استحکام خوبی دارد.
کاربرد ورقهای روغنی
ورقهای روغنی مانند دیگر ورقهای فولادی در زندگی ما استفاده میشوند به طور مثال نوع فوق کشش برای تولید فیلتر و بدنه اتومبیلها استفاده میشود. همچنین از آنها برای اجاق گازهایی که صفحه فلزی لعاب گیر دارند، قطعات زیرین اتومبیل و تولید اگزوز نیز استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت این ورقهای روغنی در صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، مخازن و… به کار میرود. روغن کاری روی نورد سرد با پاشیدن روان ساز روی ورق انجام میشود که از زنگزدگی ورق جلوگیری میکند.
نکات مهم خرید ورق های روغنی
اگر قصد خرید این ورقها را دارید از مهمترین نکاتی که در هنگام خرید ورقهای روغنی باید به آن توجه کنید، کارخانه تولید کننده آن است. خرید ورق روغنی از یک کارخانه معتبر تضمین کننده کیفیت بالای ورق است. قیمت ورق روغنی نسبت به قیمت ورق سیاه بالاتر است و دلیل آن ظرافت و دقت بالای صرف شده و ضخامت کمتر در تولید است. به طور کلی میتوان گفت قیمت ورق روغنی نسبت به ویژگیها و خصوصیات آن متفاوت است. تولید کننده ورق نیز در کیفیت و در نتیجه قیمت ورق روغنی تاثیر گذار است، یعنی قیمت ورق روغنی از یک تولید کننده به تولید کننده دیگر متفاوت است. در بازار ایران ورقهای روغنی در کارخانههای مختلفی موجود است که عبارتند از: ورق روغنی فولاد مبارکه، ورق روغنی هفت الماس، ورق روغنی فولاد غرب، ورق روغنی فولاد درخشان و همچنین محصولات وارداتی مانند:ورق روغنی قزاق، ورق روغنی کره، ورق روغنی چینی و ورق روغنی هند ایثار. قیمت ورق روغنی تولید کنندگان مذکور نسبت به کیفیت و تقاضای بازار برای آنها متفاوت است.
سخن آخر
در این مقاله ما به معرفی ورق روغنی و ویژگیها و انواع آن، کاربرد، نحوه ساخت و عوامل تاثیرگذار در قیمت ورق روغنی به طور کامل پرداختیم. به طور کلی میتوان گفت هنگام خرید انواع ورقهای روغنی باید به انتخاب فروشندگان معتبر دقت کنید تا خریدی مطمئن و باکیفیت داشته باشید. به منظور جلوگیری از سردرگمی هنگام خرید ما در سایت جویشگر فهرستی از بهترین تولیدکنندگان را آماده کردهایم تا با بررسی آنها بتوانید بهترینها را انتخاب کنید. در سایت جویشگر خریداران میتوانند با خیال راحت و آسوده خرید خود را از فروشندگان معتبر انجام دهند و همچنین فروشندگان میتوانند محصولات و خدمات خود را ارائه دهند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰