شدت کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی
ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: اگرچه نرخ بیکاری در استان به زیر ۷ درصد رسیده، اما بر اساس آمارها نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز حدود ۵.۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است. رضا جمشیدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص هدفگذاری برای کاهش نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ در خراسان
ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: اگرچه نرخ بیکاری در استان به زیر ۷ درصد رسیده، اما بر اساس آمارها نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز حدود ۵.۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
رضا جمشیدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص هدفگذاری برای کاهش نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه در زمینه کاهش نرخ بیکاری هدفگذاری بر این بود تا نرخ بیکاری در استان به زیر ۷ درصد برسد. دو نوع کاهش نرخ بیکاری وجود دارد، به گونهای که نرخ مشارکت اقتصادی ثابت بوده یا افزایش پیدا کرده و جمعیت بیکار کاهش و اشتغالزایی انجام شود.
وی افزود: اگرچه نرخ بیکاری در خراسان رضوی در حال حاضر زیر ۷ درصد است، اما بر اساس بررسیها و آمارها در فصل پاییز سال جاری نرخ مشارکت اقتصادی استان حدود ۵.۱ درصد نسبت به پاییز سال ۹۸ کاهش پیدا کرده است. کسانی که آمادگی برای کار داشته و بیکار بودهاند کم شده و همچنین کسانی که شاغل بودهاند نیز کاهش یافتهاند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی در مورد علت کاهش نرخ مشارکت اقتصادی عنوان کرد: متاسفانه یکی از مهمترین دلایل برای کاهش این مشارکت اقتصادی شیوع بیماری کرونا در یکسال اخیر و همچنین اعمال تحریمها بر کشور است. اگرچه شاهد کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور هستیم اما این موضوع شدت بیشتری در خراسان رضوی داشته است. این مساله نیز به خاطر ترکیب تولید ناخالص استان است. حدود ۶۸ درصد تولید ناخالص استان برپایه بخش خدمات است و این خدمات بر اساس حضور زائران ایجاد میشود. به دلیل عدم حضور زائران در شرایط بیماری کرونا سهم استان در کاهش نرخ مشارکت نسبت به کشور افزایش پیدا کرده است.
وی در مورد هدفگذاری برای کاهش نرخ بیکاری در استان در سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: باوجود اینکه نرخ بیکاری در استان برای فصل پاییز ۵.۱ درصد بوده اما این میزان برای استان مطلوب نیست. این مساله متاثر از چند دلیل است. باید دید وضعیت اقتصادی کشور چه زمانی تغییر پیدا کرده و بیماری کرونا نیز تا کی مهار خواهد شد. اگر وضعیت به همین منوال طی شود در زمینه کاهش نرخ بیکاری جای امیدواری زیادی نخواهد بود تا به هدف مطلوب برسیم.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰