چرا کودکان به نقاشی کشیدن بر روی دیوار علاقهمند هستند؟
یکی از بزرگترین مشکلات رفتاری که ممکن است بهعنوان والدین یک کودک خردسال با آن روبرو شوید، این است که به آنها یاد بدهید دست از نقاشی کشیدن بر روی دیوار بردارند. خطخطی روی دیوارها نهتنها آنها را کهنه و فرسوده نشان میدهد؛ بلکه تمیزکردن آنها نیز بسیار دشوار است. اطلاع از اینکه چطور بدون اینکه اشتیاق فرزندتان را
یکی از بزرگترین مشکلات رفتاری که ممکن است بهعنوان والدین یک کودک خردسال با آن روبرو شوید، این است که به آنها یاد بدهید دست از نقاشی کشیدن بر روی دیوار بردارند. خطخطی روی دیوارها نهتنها آنها را کهنه و فرسوده نشان میدهد؛ بلکه تمیزکردن آنها نیز بسیار دشوار است. اطلاع از اینکه چطور بدون اینکه اشتیاق فرزندتان را از بین ببرید، از این میل طبیعی جلوگیری کنید بسیار مهم و حیاتی است. در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر بررسی دلیل نقاشی کشیدن کودکان روی دیوار، راهکارهایی برای حل این مشکل به شما ارائه دهیم.
فاطمه مرادی روانشناس برای حل این مشکل در کنار شما و کودکتان خواهد بود.
دلایل نقاشی کشیدن کودکان روی دیوارها
نقاشی کشیدن بر روی دیوار و مبلمان یک فعالیت سرگرمکننده و جذاب بهحساب میآید. بااینحال، بهعنوان یک بزرگسال ممکن است بخواهید دلیل اینکه چرا آنها عاشق این کار هستند را بدانید. در ادامه به دلایل نقاشی کشیدن کودکان روی دیوار میپردازیم:
۱. دیوارها و مبلمان را جذابتر از دفتر میبینند
چه به آنها دفتر و کاغذ برای نقاشی بدهید یا نه بچهها همیشه دیوارها و مبلمان را برای نقاشی کشیدن ترجیح میدهند. این شاید به دلیل سطح بزرگ و خالی دیوارها و مبلمان باشد. کودکان عاشق کاوشکردن هستند و دیوارها مکان مناسبی برای شروع کاوش آنها به نظر میرسد. درواقع، آنها صدای کشیدهشدن مداد و خودکار روی دیوار را دوست دارند؛ بنابراین، وقتی میبینید که کودک نوپای شما با مداد و مدادرنگی مشغول نقاشی بر روی دیوار است، تعجب نکنید. نقاشی روی دیوار در واقع برای کودکان بسیار سرگرمکننده است.
همچنین بخوانید: چرا کودکان به نقاشی کشیدن بر روی دیوار علاقهمند هستند؟
۲. میخواهند خلاقیت خود را ابراز کنند!
همه انسانها، صرفنظر از اینکه چقدر کوچک یا بزرگ باشند، تمایل ذاتی به ابراز وجود دارند. کودک نوپای شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. او میخواهد خلاقیت خود را به شما نشان دهد و هیچچیز طبیعیتر از این نیست که بخواهد این کار را با نقاشی کشیدن بر روی دیوار اجرا کند. از نظر فرزندتان، او یک شاهکار خلق کرده است و از شما انتظار دارد که او را تحسین کنید. آنها بهمنظور خطخطی کردن اعصاب شما روی دیوار نقاشی نمیکشند، بلکه برای نشاندادن نبوغ خود این کار را انجام میدهند. او در واقع راه اجدادش را ادامه میدهد که روی دیوارهای غار کتیبه میساختند.
۳. دلیل نقاشی کشیدن بر روی دیوار توسط کودکان؛ آنها در حال توسعه مهارتهای خود هستند
اینکه کودکان میتوانند مداد را در دست بگیرند، آن را در مقابل خود قرار دهند و اثری از خود بهجای بگذارند، نیاز به مهارتهای متعددی دارد؛ بنابراین اگر کودک نوپای شما اولین علامت خود را روی دیوار گذاشته است، به شما تبریک میگوییم! او از نظر رشد شناختی، مهارتهای حرکتی بالا و تفکر خلاق خود درحالتوسعه است. دفعه بعد که با وحشت نقاشی کشیدن بر روی دیوار و دیوارهای پر از خطخطی خیره میشوید، بهجای (تخریب) روی (خلاقیت) او تمرکز کنید.
۴. کودک شما محیط خود را بهتر میشناسد!
کودکان نوپا به طور طبیعی کنجکاو هستند و میخواهند بدانند کارها چگونه انجام میشوند. آنها مشتاق هستند تا هرآنچه که میتوانند در مورد محیط خود بیاموزند؛ اگر از منظر کودک خود به این مسئله نگاه کنید، میبینید دیوارها همهجا هستند. هر اتاقی که او در آن حضور دارد، یک دیوار بزرگ دارد. تقریباً طبیعی است که فرزند شما از خودش بپرسد: نمیدانم اگر این مدادرنگی قرمز را روی دیوار بکشم چه اتفاقی میافتد؟
۵. دیوارها خیلی وسیع هستند
حقیقت این است که حتی اگر به کودکتان کاغذ بدهید، بازهم نقاشی کشیدن بر روی دیوار را دوست دارد. کودکان نمیتوانند در برابر نقاشی کشیدن بر روی دیوار مقاومت کنند. دیوار ثابت است و بر خلاف کاغذ، نیازی به نگهداشتن ندارد. از نظر کودک نوپا، دیوار یک بوم عالی است که منظر رنگشدن است؛ بنابراین خطخطیهای فرزندتان به این معنا نیست که او قصد دارد عصبانیت شما را تحریک کند. بلکه به این دلیل است که او قادر به مقاومت در برابر وسوسه نقاشی کشیدن بر روی دیوار نیست.
۶. این یک روش عالی برای جلبتوجه شما است!
اگر قبلاً بهخاطر نقاشی کشیدن بر روی دیوارها کودک خود را سرزنش میکردید، ممکن است رنگآمیزی مداوم او با واکنش شما ارتباط داشته باشد. فرزند شما متوجه شده است که نقاشی روی دیوارها با واکنش شدید شما مواجه خواهد شد. او اهمیتی نمیدهد که این یک واکنش ناخوشایند است، او فقط به توجه (مثبت یا منفی) شما علاقه دارد؛ بنابراین، بر اساس نظر بهترین مشاوره کودک در تهران، جلوگیری از نقاشی کشیدن کودک روی دیوار، مستلزم تغییر در نحوه واکنش شما به این قضیه است.
۷. نمیتواند عواقب کار خود را درک کند!
مغز یک کودک نوپا بهسختی میتواند عواقب اعمال خود را درک کند. او بیش از حد درگیر شیفتگی خلق شاهکار خود برای نقاشی کشیدن بر روی دیوار است. این فکر به ذهن کودک خطور نکرده است که خطخطیهای او منجر به خرابشدن دیوارها میشود و والدین او را مجبور به تمیزکاری یا صرف هزینه برای تعمیر دیوار میکند.
چطور جلوی نقاشی کشیدن کودک روی دیوار را بگیریم؟
مطمئناً نقاشی کشیدن بر روی دیوار برای کودک شما سرگرمکننده است و او در حال یادگیری چیزهای زیادی است. این مسئله میتواند برای شما بسیار خستهکننده و استرسزا باشد؛ بنابراین چطور میتوانید بدون اینکه هنرمند درون کودک خود را تخریب کنید، او را از خرابکاری بر روی دیوارها بازدارید؟ در ادامه چند نکته وجود دارد که بر اساس نظر بهترین روانشناس کودک در تهران فاطمه مرادی، میتواند به شما کمک کند.
۱. یک تابلوی نقاشی روی دیوار درست کنید!
بهجای این که فرزندتان را از ابراز خلاقیت از طریق نقاشی کشیدن بر روی دیوار منع کنید، یک تابلوی جایگزین برای او درست کنید. با نصب یک تابلو روی دیوار به او آزادی لازم برای آشکارکردن مهارتهای هنرمندانهاش را بدهید. میتوانید این کار را با نصب یک تخته وایتبرد، نصب یک مقوا، رنگزدن قسمتی از دیوار و… انجام دهید. حالا مدادهای رنگی را به کودک خود بسپارید و اجازه دهید اثر هنری خود را خلق کند. مطمئن شوید که کودک خود را توجیه میکنید که این قسمت از دیوار خاص است و تنها دیواری در جهان است که اجازه دارد روی آن نقاشی بکشد. احتمالاً دوست ندارید که فکر کند اشکالی ندارد اگر روی دیوارهای خانه دوستش نیز نقاشی بکشد.
۲. از یخچال بهعنوان سهپایه بوم نقاشی استفاده کنید!
اگر با اختصاصدادن یک دیوار کامل برای نقاشی کشیدن بر روی دیوار کودکتان راحت نیستید، این گزینه میتواند یک جایگزین عالی باشد. مقداری کاغذ یا مقوای سفید تهیه کنید. کاغذها را برش دهید تا روی در یخچال قرار بگیرند و با استفاده از آهنرباهای قوی یا چسب، آنها را به یخچال بچسبانید. هنگامی که شما در آشپزخانه مشغول هستید، کودک شما میتواند به نقاشی بپردازد. وقتی که کاغذها با شاهکارهای هنری او پر شد، آنها را با کاغذهای جدید جایگزین کنید.
۳. لوازم هنری قابل شستشو بخرید
هر بار کودک شما اقدام به نقاشی کشیدن بر روی دیوار کرد، به او توضیح دهید که چرا این کار قابلقبول نیست. او را به مکانهایی از خانه هدایت کنید که اجازه دارد نقاشی و رنگآمیزی کند. کمی زمان میبرد تا فرزند شما یاد بگیرد که میل خود برای خرابکردن دیوارها را مهار کند. دراینبین بهتر است مدادرنگیها و رنگهای قابل شستشو را تهیه کنید. بهاینترتیب، حتی اگر یک اشتباه کوچک رخ دهد، لازم نیست صدها هزار تومان برای رفع آن هزینه کنید.
۴. او را در پاکسازی با خود همراه کنید!
بسیار مهم است که وقتی کودک روی دیوار نقاشی میکشد، او را در تمیزکاری با خود همراه کنید. حتی اگر بیشتر کارها را خودتان انجام میدهید، کارهای سادهای مانند نگهداشتن دستمال و تمیزکردن دیوار را به او محول کنید. هنگامی که این کار را انجام میدهید، فرزند شما متوجه میشود که نقاشی کشیدن بر روی دیوار عواقبی به دنبال دارد؛ هروقت دیوار را خراب میکند، باید آن را تمیز کند. توجه داشته باشید که تمیزکاری باید توسط کودک شما بهعنوان یک نتیجه طبیعی از اعمال او تلقی شود نه بهعنوان یک تنبیه.
۵. واکنش خود را اصلاح کنید
اگر مدام به کودک خود میگویید که نقاشی کشیدن بر روی دیوار کاری غیرقابلقبول است و او این کار را تکرار میکند، شما باید دستبهکار شوید. شما به این امید که او را از انجام این کار باز میدارید، معمولاً به تهدید و تنبیه متوسل میشوید؛ اما این کار باعث میشود کودک پر جنبوجوش شما برای ادامهدادن به این کار مشتاقتر شود. بهجای ابراز خشم، سعی کنید یک واکنش بهتر نشان دهید.
روانشناسی کودک و نوجوان به شما کمک میکند تا در برابر با کودکتان که روی دیوار نقاشی میکشند برخورد مناسبی داشته باشید.
جمعبندی
همه کودکان علاقهمند به نقاشی کشیدن بر روی دیوارها هستند یا حداقل سعی میکنند این کار را انجام دهند. این یک مرحله کاملاً طبیعی و عادی از رشد کودک دلبند شما است. نقاشی کشیدن بر روی دیوارها بهاندازه بازیکردن با اسباببازی برای کودکان امری طبیعی است. تنها با انجام چند کار ساده میتوانید این دغدغه را برای خود برطرف کنید و فرصت شکوفاشدن استعداد خود را فراهم کنید. همچنین میتوانید با دریافت مشاوره از بهترین روانشناس کودک در تهران خانم فاطمه مرادی، بهترین راهکارها برای جلوگیری از نقاشی کشیدن کودک روی دیوارها را اجرا کنید. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید از شما متشکریم.
برچسب ها :روانشناسی کودک ، روانشناسی نوجوان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰