چه موقع قاضی بدون رضایت همسر رای به طلاق می دهد؟
برای همه مردم به ویژه افرادی که در شهرهای بزرگی مانند مشهد زندگی می کنند، ممکن است اختلافات حقوقی، کیفری، ملکی و خانوادگی زیادی پیش بیاید که بهره بردن از بهترین وکیل در مشهد می تواند کمک زیادی در نماید و پیچیدگی پرونده را کاهش دهد و به نتیجه مطلوب برساند. وکلا موظف اند که
برای همه مردم به ویژه افرادی که در شهرهای بزرگی مانند مشهد زندگی می کنند، ممکن است اختلافات حقوقی، کیفری، ملکی و خانوادگی زیادی پیش بیاید که بهره بردن از بهترین وکیل در مشهد می تواند کمک زیادی در نماید و پیچیدگی پرونده را کاهش دهد و به نتیجه مطلوب برساند. وکلا موظف اند که در چارچوب قوانین ایران با وجدان کاری و مسئولیت پذیری به دفاع از موکل خود بپردازند. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی درباره چه موقع قاضی بدون رضایت همسر رای به طلاق می دهد؟ در اختیارتان قرار دهیم و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت وکیل چی (vakilchi.com) مراجعه کنید.
طلاق و انواع آن
واژه طلاق کلمه ای عربی است و به معنای باز شدن گره و رها کردن است و در فقه به عنوان باطل کردن ازدواج می باشد. طلاق امروزه به عنوان یک ابزار قانونی و شرعی برای جدایی بین زن و شوهر و پایان دادن رابطه زناشویی استفاده می شود و از بیشترین دعاوی ممکن است که می تواند در دادگاه مطرح شود.
طلاق نیز مانند تمام دعاوی انواع و اقسام دارد که به مهم ترین و پر کاربردترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
طلاق بائن: طلاقی است که با جاری شدن صیغه، رابطه زناشویی میان زوجین برای همیشه پایان می یابد. مرد در این نوع طلاق حق رجوع ندارد. در اسلام و قانون مدنی ایران اصل بر رجعی بودن طلاق است. طلاق می تواند به صورت استثنایی و در شرایط خاص بائن باشد.
طلاق رجعی: یکی دیگر از انواع طلاق است که در طول مدت عده طلاق، مرد می تواند به همسر خود رجوع کرده و بدون نیاز به این که عقد نکاح مجددی جاری شود با وی زندگی کند. لازم به ذکر است که رجوع مرد در طلاق کاملا ارادی است و زن نمی تواند مانع رجوع مرد شود.
طلاق خلع و مبارات: یکی دیگر از انواع طلاق است که زن در این نوع طلاق برای این که همسرش به طلاق رضایت دهد، میزان مشخص از مالی را به او می دهد. این نوع طلاق از نوع طلاق بائن حساب می شود و غیر قابل رجوع خواهد بود و اگر زن مقدار مالی که برای طلاق به همسرش داده بود را پس بگیرد در اینجا طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل خواهد شد و قابلیت رجوع پیدا می نماید.
عده در طلاق چیست؟
زنی که عقد ازدواج او به هر دلیلی باطل شده است، باید مدت زمانی را صبر کرده و از ازدواج مجدد خودداری کند. در واقع زنی که همسرش طلاق گرفته و یا فوت شده است تا مدتی که قانون گذار مشخص می کند؛ حق ازدواج مجدد را ندارد و اگر در این مدت ازدواج کند، عقد نکاح وی باطل خواهد بود و در صورتی که با علم به این موضوع ازدواج کند و رابطه جنسی برقرار کند رابطه او در حکم زنا تلقی خواهد شد.
زمان عده در طلاق در ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی به این ترتیب معین گردیده: عده فسخ نکاح و عده طلاق سه طهر است، مگر این که به دلیل اقتضای سن عادت زنانگی وی به پایان رسیده باشد.
طهر به چه معناست؟
طهر در لغت به معنی پاکی است. در واقع زن باید سه دوره به عادت ماهانه دچار گردد و این دوره را به پایان برساند و به اصطلاح فقهی سه بار خون حیض را مشاهده کند و از آن پاک گردد. زن پس از این سه دوره که به آن عده می گویند، می تواند بدون هیچ گونه محدودیتی دوباره ازدواج کند.
تکالیف و حقوق مرد در عده طلاق
مرد باید در هنگام عده به انجام بعضی از تکالیف خود همچنان پایبند بوده و آنها را باید انجام دهد. حقوقی مانند نفقه زن و فرزندان در این دوره باید پرداخت شود. اگر مرد نفقه را در مهلت ذکر شده پرداخت نکند مرتکب جرم شده است و به حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد. همچنین در این دوره زن و شوهر می توانند در خانه هم زندگی کنند و مرد حق ندارد زن را از اقامت گاه قبلی خود محروم کند و مانند قبل باید برای زن تمامی امکانات خانه فراهم باشد.
چه موقع قاضی می تواند بدون رضایت همسر رای طلاق را صادر کند؟
در قانون مدنی در ماده ۱۱۱۹ ، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ به حق درخواست طلاق از طرف زن اشاره شده است، پس از مطالعه قانون متوجه خواهیم شد که زن هم مانند مرد حق طلاق دارد و می تواند درخواست طلاق کند. با این تفاوت که زن برای طلاق باید به دادگاه مدرک محکمه پسند ارائه دهد که در حضور دادگاه به اثبات برسد. اگر مرد مخالف طلاق دادن زن باشد زن نمی تواند بدون مدرک و استدلال از مرد طلاق بگیرد.
اگر زن برای طلاق از مرد دلایلی مانند عسر و حرج، غیبت، عدم پرداخت نفقه یا شروط دوازدگانه طلاق داشته باشد و به واسطه وجود یکی از این موارد می تواند درخواست خود را به دادگاه اعلام نماید و در صورتی که بتواند با مدارک محکمه پسند به قاضی پرونده اثبات کند می تواند با گرفتن مهریه از همسرش جدا شود و مخالفت مرد نمی تواند در صدور رای دادگاه تاثیر داشته باشد.
اگر زن درخواست طلاق کند اما دلیل محکمه پسندی نداشته باشد درخواست طلاق زن با اعتراض مرد به طور کامل رد خواهد شد و در صورتی زن می تواند با بخشش مهریه طلاق خود را بگیرد که مرد با این موضوع کنار آمده و موافقت کند، در غیر این صورت بدون استدلال و مدرک قابل اثبات زن نمی تواند طلاق بگیرد.
طلاق زن یائسه
یائسگی به دورانی از زندگی زنان گفته می شود که زن به اقتضای سن خود می رسد و دیگر به عادت ماهانه دچار نخواهد شد و خون حیض از او خارج نمی شود. اغلب زنان در این دوران فاقد قدرت باروری شد و دیگر قادر نیستند بچه دار شوند. این دوره معمولا بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی آغاز می شود و در صورتی که زن یائسه شده باشد و در دوره یائسگی اقدام به جدایی کند این طلاق را باید بائن محسوب کرد زیرا دیگر حق رجوعی برای مرد وجود ندارد.
کلام آخر
امروزه زوج های بسیاری هستند که در امور زندگی با هم تفاهم ندارند و به مشکلات زیادی برخورد می کنند که معمولا با مشاوره های مختلفی که وجود دارد قابل حل است. چنانچه این مشکلات از حالت عادی خارج و بیش از اندازه شده باشد؛ می توان از وکیل کمک گرفت تا روند پرونده طلاق را به خوبی طی کند. سپاس گزاریم که تا پایان این مقاله همراه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰