خاطرهگویی انسیه شاهحسینی از سردار سلیمانی
انسیه شاهحسینی در مراسمی به مناسبت هفته بسیج خاطرهای را از شهید سلیمانی در زمان ساخت فیلم«به کودکان شلیم نکنید» تعریف کرد. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مراسم «بازنمایی تصویر بسیج در سینمای ایران» توسط پایگاه بسیج شهید آوینی بنیاد سینمایی فارابی و قرارگاه بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد
انسیه شاهحسینی در مراسمی به مناسبت هفته بسیج خاطرهای را از شهید سلیمانی در زمان ساخت فیلم«به کودکان شلیم نکنید» تعریف کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مراسم «بازنمایی تصویر بسیج در سینمای ایران» توسط پایگاه بسیج شهید آوینی بنیاد سینمایی فارابی و قرارگاه بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و ضمن صحبت برخی سینماگران، از خانواده شهید مدافع حرم «سجاد زبرجدی» نیز تجلیل شد.
انسیه شاه حسینی در این مراسم به ارزش پرداختن به شهدا و بسیجیان و هنرمندانی که درباره مفهوم شهادت و بسیج به خلق اثر میپردازند اشاره کرد و گفت: تا این نسل زنده است یک فرصت مغتنم برای پرداختن به آنها وجود دارد چرا که بعدها صرفا باید خاطرات آنها در کتابها نوشته شود… اگر به این جایگاه توجه نشود، خیانت صورت گرفته است و تا هستند، باید قدردان آنها بود.
او در ادامه به ذکر خاطرهای از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: هنگام ساختن فیلم «به کودکان شلیک نکنید» خدمت حاج قاسم رسیدم و وقتی تلاشهایش را برای حمایت از تولید این فیلم در عراق دیدم، خطاب به ایشان گفتم: میدانم با چه شرایط دشواری روبهرو هستید و باعث خوشحالی است که دل به دریا میزنید و به ما امید میدهید. ایشان به من گفتند: انسیه خانم! ما مدافعان حرم هستیم اما امثال شما که درباره این مسائل فیلم میسازید، مدافعانِ مدافعان حرم هستید…»
او در بخش دیگری از صحبتهایش در این نشست از مسئولان خواست تا جلوی پای کسانی که در این مسیر گام بر میدارند، سنگ نیاندازند.
محمدعلی باشه آهنگر نیز به ذکر خاطرات خود از دوران دفاع مقدس و زیست با شهدا پرداخت و گفت: بسیجیان مرگآگاه بودند و این مرگآگاهی با هیچ قانونی تجربه نمیشود. رزق معنوی من دیدن این آدمهای برجسته بود. برخی از مدیران که جنگ را ندیدهاند و پژوهش نکردهاند، درباره سینما نظر میدهند در حالی که پرداختن به خانواده شهدا و تصویر کردن واقعیتهای دفاع مقدس نیاز به پژوهش دارد نه صرفا بسنده کردن به مدلی که تلویزیون این کار را انجام میدهد که البته این کار هم لازم است اما کافی نیست. باید به این پرسش پاسخ داد که در تصویر بسیج در سینما، باید شعار داد یا باید مصائب را تصویر کرد؟
مهدی عظیمی میرآبادی – مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس – هم در این نشست با اشاره به این که هدف چنین مراسمی باید ارتقای فرهنگ بسیجی باشد، به طبقه بندی بسیج به معنای لغوی بسیج، افراد بسیجی، ساختار و تشکیلات بسیج و فرهنگ بسیج پرداخت و گفت: فرهنگ بسیج در این طبقهبندی جایگاهی بالاتر دارد و به نخلی میماند که هنگام آتشسوزی، به کلی میسوزد و خاکستر میشود. باید توجه داشت که فرهنگ بسیجی دربرگیرنده هر آن چیزی است که از نظر انسانی و اخلاقی و دین و نظام و انقلاب، ارزش محسوب میشود.
عظیمی میرآبادی همچنین اظهار داشت: مسئولان مقصر اصلی کمکاری در بازنمایی بسیج در سینمای ایران بودهاند و نمیتوان هنرمندان را در این زمینه مقصر اصلی دانست.
او همچنین گفت: سینمای ما این روزها بیش از هر چیز درگیر فروش و گیشه است در صورتی که اگر چشم باز کنیم، جامعه مخاطبان سینمای ایران به حداکثر سه میلیون نفر میرسد و این بخش بسیار کوچکی از جمعیت سینماروی کشور است. این در حالی است که ما میتوانیم بخش اعظمی از مردم ایران را – که اصولا به سینما نمیروند- با ساخت فیلم ارزشمند به سالن سینما آورد و به این نکته توجه کرد که بخش عمدهای از این مخاطب خاموش، خانواده طیف معتقد و متدین و پایبند به نظام و خانواده شهدا هستند.
در این مراسم حسین حاجی – فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – با اشاره به لزوم پرداختن به عمق استراتژیک پدیده بسیج گفت: پرداختن به مقام بسیج و بسیجی در این روزها با ذکر خاطرات مجاهدتهای بسیجیان شکل میگیرد و این نگاه لازم است اما کافی نیست چرا که ما نگاه علمی و عمقی به پدیده بسیج نداریم. ذکر خاطرات، بازگوکننده همه جوانب پدیده بسیج نیست. بسیج به یک شناخت مفهومی بینالاذهانی لازم دارد و باید سرشت و ماهیت اصلی آن را شناخت.
او در ادامه ویژگیهای دو واقعه تاریخی نهضت سربداران و نهضت مشروطیت را برشمرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران برخلاف دو نهضت بزرگ دیگر به دلیل این که تسلیم استبداد نشد و پیوند و ماهیت مردمی آن از هم نگسست، به توفیق رسید و زیباترین اتفاقی که در تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ایران رقم خورد، انقلاب اسلامی ایران به رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) بود. افقهای دید رهبر حکیم و بنیانگذار این نظام مقدس به قدری گسترده بود که امروز تازه پژوهشگران و نظریهپردازان فهمیدهاند که بسیج فراتر از مفهوم لغوی آن، یک نظریه امنیتی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است که جان را با جسم و فیزیک را با متافیزیک پیوند میدهد و از پدیده اخلاق، فرااخلاق میسازد. و از فرااخلاق بسیجیان است که چیزی به نام ارزشالهی و الوهیت و زیباتر از همه پدیدهها یعنی شهادت پدید میآید.
سید مهدی جوادی – مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی – نیز در بخش بعدی مراسم با اشاره به مقام شهدای انقلاب، دفاع مقدس و شهدای حرم با برشمردن خصلتهایی از بسیج گفت: باید توجه داشت که بسیجیان با جانفشانی در دفاع مقدس، در عرصه صنعت و دانش، درعرصه مقابله با پاندمی کرونا ثابت کردند که دستاوردهای این شجره طیبه محدود به یک مقطع خاص تاریخی نیست و اصلیترین علت برپایی این مراسم، پرداختن به همین موضوع است که ببینیم سیمای بسیج چه وجوه و مختصاتی دارد.
او ادامه داد: دفاع مقدس به تعبیر مقام معظم رهبری، یک گنج بی پایان برای کل تاریخ است و توفیق ما در پرداختن به آن، بستگی به این دارد که ما چقدر از این گنج استخراج کردهایم. به نظر میرسد ما در بازنمایی تصویر بسیج در سینمای ایران، به فعالیتهای بسیج بعد از دهه ۶۰ و ۷۰ کمتر توجه کردهایم و این در حالی است که بسیج، یک فرهنگ و باور است که در اتفاقات اجتماعی و جهانی هر بار رنگ و بوی تازه میگیرد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: از «سیدعلی الفت» مسئول پایگاه بسیج شهیدآوینی بنیاد سینمایی فارابی خواستم تا این سلسلهنشستها را با اندیشمندان به صورت متوالی برگزار کند تا بتوانیم در آینده به یک سند مفهومی برای بازنمایی بسیج در سینما برسیم تا اگر بخواهیم آن را در سینمای ایران به مثابه یک پدیده به روزشونده بازنمایی کنیم، چگونه نسبت به این کار اقدام کنیم.
در ادامه مراسم، «شاهسوند» از همرزمان شهید زبرجدی درباره او صحبت کرد و «ابراهیم صنوبر» مدیرعامل موسسه سفیران صلح ضمن برشمردن فعالیتهای این موسسه اعلام کرد قرار است به زودی نشان صلح در مقام شجاعت به شهید زبرجدی اهدا شود.
در بخش بعدی مراسم گرامیداشت هفته بسیج در بنیاد سینمایی فارابی، از خانواده شهید زبرجدی تقدیر شد و خواهر شهید در سخنانی در وصف او و تعلق خاطرش به حضرت زینب (س) سخن گفت.
پایانبخش این مراسم، قدردانی از محمدحسن ململی، مهدی بهزادپور، رسول صادقی، عباس مینایی، علیرضا طلایی از فعالان بسیجی بنیاد سینمایی فارابی و هنرمندان مدعو بود.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰