ضعف حمل و نقل عمومی زنجان برای تردد معلولان
ایسنا/زنجان مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: حمل و نقل عمومی زنجان برای تردد معلولان ضعیف است. محمد محمدیقیداری، ظهر امروز (۲۲ تیرماه) در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، اظهار کرد: ۲۲ هزار معلول با معلولیتهای مختلف جسمی – حرکتی، نابینایی، ناشنوایی و اعصاب و روان تحت پوشش هستند و هیچ معلولی در روستاها نداریم که
ایسنا/زنجان مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: حمل و نقل عمومی زنجان برای تردد معلولان ضعیف است.
محمد محمدیقیداری، ظهر امروز (۲۲ تیرماه) در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، اظهار کرد: ۲۲ هزار معلول با معلولیتهای مختلف جسمی – حرکتی، نابینایی، ناشنوایی و اعصاب و روان تحت پوشش هستند و هیچ معلولی در روستاها نداریم که شناسایی نشده باشد. سال ۹۸ بیش از ۸۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۹ حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وسایل کمکتوانبخشی تهیه کردیم.
وی با اشاره به اینکه معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان در کشور رتبه دوم و موضوع مناسبسازی رتبه نخست کشور را کسب کرده است، عنوان کرد: با پیگیریهای انجام شده، برخی دستگاهها و بانکها فضا را برای حضور معلولان فراهم کردند، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم و متاسفانه حمل و نقل عمومی برای تردد معلولان ضعیف است، برای مثال اتوبوس مناسبسازی شده نداریم.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه ۶۷۳ معلول در سال گذشته صاحب شغل شدند، افزود: در بحث مسکن ۲۴۰۰ مسکن را تحویل دادیم. در خصوص تأمین مسکن برای خانوادههای دو معلول و بیشتر ۱۰۹ واحد شهری و ۱۶۰ واحد روستایی احداث کردیم که در این امر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان و خیران مسکنساز مشارکت داشتند.
این مسئول تصریح کرد: در هفته بهزیستی برنامههای مختلفی در نظر گرفته شده است که از جمله آن میتوان به افتتاح واحدهایی مسکونی خانوادههای دارای حداقل دو معلول و افتتاح ۳۰ واحد مسکن مددجویی، افتتاح ۱۵ طرح اشتغالزایی و مرکز مشاوره و روانشناختی سرشت اشاره کرد.
وی افتتاح دبیرخانه رصد اجتماعی و صندوق حمایت از فرصتهای شغلی بهزیستی استان را از مهمترین برنامههای این هفته برشمرد و گفت: استراتژی سازمان بهزیستی در درجه نخست پیشگیری و در مرحله بعد توانمندسازی است و این کار با مداخلات علمی انجام میشود و راهاندازی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی در این حوزه تاثیر بسزایی دارد.
این مسئول در مورد دولت الکترونیک برای تسهیل خدمات به مددجویان و مردم، ابراز کرد: در این راستا سامانههای مختلفی راهاندازی شده که سامانه فرزندخواندگی، ارمغان، مشاوره مجازی، تصمیم، صدور مجوز مراکز، خودارزیابی روانشناختی در بحران کرونا، مرکز مثبت زندگی و اطلاعات مرکز خدمات بهزیستی از مهمترین آنها است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان، با اشاره به اینکه سامانه شفافیت به شکل آنلاین لیست معاملات، قراردادها، املاک، داراییها، مشارکتهای مردمی، راهبردها، برنامهها و پژوهشها را مشخص میکند، ادامه داد: سال گذشته ساختمان مرکز حمایتی بهزیستی در طارم راهاندازی شده است و خدمات لازم را به مددجویان ارائه میدهد.
وی با اشاره به اینکه محل سکونت مددجویان مشخص است و در هر نقطهای که ۴۵۰ پرونده داشته باشد باید مرکز مثبت زندگی راهاندازی شود، یادآور شد: بر این اساس در ۴۰ نقطه استان این مرکز تاسیس شده و قرار است ۲۲ خدمت را ارائه دهد و مددجویان مسافت دوری را برای بهرهمندی از این خدمات طی کنند. با وجود این مراکز شناسایی خیران راحتتر میشود و تاکنون ۱۴ هزار و ۶۰۰ پرونده معرفی شده است.
محمدی به استقرار دو مرکز مشاوره ژنتیک در دو شهرستان اشاره کرد و گفت: ۵۰ درصد معلولیتها ناشی از اختلالات ژنتیکی است و طبق قانون دانشگاههای علوم پزشکی باید مراکز مشاوره ازدواج را راهاندازی کنند. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است زوجینی که در خانوادههایشان معلول دارند حتما به مراکز مشاوره ازدواج مراجعه کنند.
این مسئول، با اشاره به اینکه در زنجان افراد بیسرپناه در شلتر میخوابند، بیان کرد: این در حالی است که شلتر محل اقامت معتادان است و برای افراد بیسرپناه باید از گرمخانه استفاده کرد که شهرداریها وظیفه ایجاد گرمخانه دارند. همچنین مرکز اصلاح موقت برای خانمها و محلی برای آموزش و کمکرسانی به کودکان خیابانی داریم.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در مورد سامانه تصمیم تصریح کرد: زوجین در آستانه طلاق به این سامانه مراجعه میکنند و طلاقهایی که زمینه روانشناختی دارند، به متخصص ارجاع داده میشوند. با مداخلات انجام شده سال گذشته، ۱۱ درصد طلاقها و امسال ۱۵ درصد طلاقها منجر به سازش شد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰