تاریخ انتشار : شنبه 4 دی 1400 - 18:52
165 بازدید
کد خبر : 175852

ژن نئاندرتال شمشیر ۲ لبه در برابر کووید-۱۹

ژن نئاندرتال شمشیر ۲ لبه در برابر کووید-۱۹

محققان در مقاله‌ای که در مجله‌ی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده می‌گویند که ژن نئاندرتال هم می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به کووید-۱۹ شدید و هم باعث کاهش آن شود. به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، سال گذشته محققان موسسه‌ی کارولینسکای(Karolinska) سوئد و موسسه‌ی انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک(Max Planck)

ژن نئاندرتال شمشیر ۲ لبه در برابر کووید-۱۹

محققان در مقاله‌ای که در مجله‌ی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده می‌گویند که ژن نئاندرتال هم می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به کووید-۱۹ شدید و هم باعث کاهش آن شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، سال گذشته محققان موسسه‌ی کارولینسکای(Karolinska) سوئد و موسسه‌ی انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک(Max Planck) در لایپزیگ آلمان نشان دادند که یک عامل ژنتیکی خطرزا برای ابتلا به کووید-۱۹ شدید از اجداد نئاندرتالمان(Neandertal) به ما به ارث رسیده است. اکنون همان محققان در مقاله‌ای که در مجله‌ی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا به چاپ رسیده می‌گویند که نئاندرتال‌ها نوعی ژن محافظت کننده در برابر کووید-۱۹ نیز دارند.

نیمی از مردمی که خارج از آفریقا زندگی می‌کنند نوعی از ژن نئاندرتال‌ها را دارند که خطر ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ و بستری شدن را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

برخی افراد بعد از ابتلا به کووید-۱۹ به شدت مریض می‌شوند در حالی که بعضی دیگر بیماری خفیف می‌گیرند و بدون علامت هستند. علاوه بر عوامل خطرزایی مثل سن بالا و دیابت، تنوع ژنتیکی نیز می‌تواند افراد را در برابر این ویروس حساس‌تر و یا مقاوم‌تر کند. یک عامل ژنتیکی خطرزا بر روی کروموزوم ۳ قرار دارد و می‌تواند باعث افزایش نارسایی تنفسی و حتی مرگ شود.

هوگو زبرگ(Hugo Zeberg) و وانته پابو(Svante Pääbo) از موسسه‌ی کارولینسکای و مکس پلانک سال گذشته کشف کردند که این عامل خطر از نئاندرتال‌ها به ما رسیده است.

اکنون تحقیقات نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها ژن محافظتی نیز برای ما باقی‌گذاشته‌اند. آن‌ها بخشی از کروموزوم ۱۲ را یافتند که ۲۰ درصد احتمال بستری شدن در اثر ویروس را کاهش می‌دهد. ژن‌های این منطقه “OAS” نام دارند و فعالیت آنزیمی را تنظیم می‌کنند که باعث تخریب ژنوم‌های ویروس می‌شود و به نظر می‌رسد آنزیم‌های مربوط به نئاندرتال‌ها این کار را بهتر انجام می‌دهند.

هوگو زبرگ محقق گروه علوم اعصاب موسسه‌ی کارولینسکای می‌گوید: این تحقیقات نشان می‌دهد که ژن‌های به ارث رسیده از نئاندرتال‌ها یک “شمشیر دو لبه” است. آن‌ها به ما ژن‌هایی داده‌اند که هم می‌توانیم آن‌ها را لعنت کنیم و هم می‌توانیم ازشان تشکر کنیم.

این تحقیقات همچنان نشان داد که ژن‌های محافظت کننده پس از عصر یخبندان به شدت افزایش یافته و به همین دلیل اکنون نیمی از افراد خارج از آفریقا این نوع ژن را دارند.

وانته پابو مدیر موسسه‌ی انسان‌نشاسی تکاملی مکس پلانک می‌گوید: جالب است که این نوع ژن نئاندرتال‌ها در بسیاری از مناطق جهان وجود دارد.این موضوع نشان می‌دهد که این ژن در گذشته ژن مطلوبی بوده است. همچنین این موضوع که ژن‌های مختلف نئاندرتال‌ها تاثیرات کاملا معکوس بر روی کووید-۱۹ می‌گذارند بسیار جالب است. امروزه سیستم‌ایمنی آن‌ها ما را هم به طور مثبت و هم منفی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی

تعمیر اینورتر زیمنس

خرید هاست

 

تور چابهار

کابین آسانسور

کلید حرارتی زیمنس

کفپوش پارکینگ

مشاوره تحصیلی هنرستان و کلاس کنکور فنی حرفه ای

اتحاد درب

قیمت کاشی استخری لوکس

خرید واکسن گارداسیل

اتوماسیون صنعتی

کوچینگ چیست

خرید کاشی استخری لوکس

درب ضد سرقت

سیگنال طلا فارکس

دانلود استوری اینستاگرام

سود پرک

سیگنال فارکس

درب کشویی

سایت لرن دیلی

اکستریم vx

کلید اتوماتیک زیمنس

کابین آسانسور

خرید آسانسور

لوله پلکسی

خرید تابلو نقاشی از سایت هنری آرت یار

کنترل تلویزیون سامسونگ

امداد خودرو هیوندای

کوله پشتی کودک

دستگاه های صنایع غذایی

 

سیم و کابل خراسان

پراپ رابین سود

 

ادکلن بلک افغان

تلویزیون سامسونگ du7000

تعمیر تلویزیون ال جی در تهران

خرید الکتروموتور

یخسازی قالبی

قیمت باتری ماشین با ارسال و نصب رایگان

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری

تعمیر کولر گازی در تهران

 

 

 

 

قیمت باتری سرفیس

 

 

هزینه ترجمه

 

 

 

 

 

رپرتاژ به چه معنی است و چه کاربردی دارد؟

 

 

 

 

 

خرید دمپایی و صندل عمده

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نانوسان

چاپ کتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تولید فیلم استرچ

 

 

 

 

 

 

سمپاشی ساس

 

 

آجر نسوز

 

 

 

خرید رپورتاژ آگهی

 

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح