تاریخ انتشار : یکشنبه 21 آذر 1400 - 11:33
67 بازدید
کد خبر : 161521

یک هفته بارندگی کسری منابع زیرزمینی را جبران نمی‌کند

یک هفته بارندگی کسری منابع زیرزمینی را جبران نمی‌کند

ایسنا/خراسان رضوی رییس سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: برای دستیابی آب از سطح زمین به منابع آب زیرزمینی، ده‌ها سال زمان نیاز است و با یک روز و یک هفته بارندگی کسری مخزن و منابع زیرزمینی قابل ترمیم و بازیافت نیست. محمدعلی قنادزاده در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مشکل

یک هفته بارندگی کسری منابع زیرزمینی را جبران نمی‌کند

ایسنا/خراسان رضوی رییس سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: برای دستیابی آب از سطح زمین به منابع آب زیرزمینی، ده‌ها سال زمان نیاز است و با یک روز و یک هفته بارندگی کسری مخزن و منابع زیرزمینی قابل ترمیم و بازیافت نیست.

محمدعلی قنادزاده در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مشکل منابع آب زیرزمینی، اظهار کرد: درصدی از بارش‌های اخیر خراسان رضوی در هفته‌های گذشته موجب شد ذخایر سدها به حد قابل قبولی برسد که در دهه‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی افزود: این نعمت خدادادی در چرخه هیدرولوژی در کره‌زمین، سیکل خود را طی می‌کند، به طوری که از دریاها و اقیانوس‌ها تبخیر می‌شود، پس از تجمع به صورت ابر تبدیل به باران و برف می‌گردد، مجدد به صورت روان‌آب جاری می‌شود یا نفوذ می‌کند و مجدد به دریاها و اقیانوس‌ها می‌ریزد.

قنادزاده بیان کرد: بارش‌ها و روان‌آب‌ها در تغذیه منابع سطح و زیرسطحی کمک شایانی به منابع آب کشورمان می‌کنند که به طور میانگین ۶۷ درصد از داخل زمین و زیر سطح برداشت می‌شود اما برای تجدیدپذیری، منابع آب زیرزمینی تا حدود ۴۰ درصد قابل بازگشت است و بقیه به عنوان کسری مخزن محاسبه می‌گردد که در استان بیش از یک میلیارد مترمکعب کسری داریم.

رییس سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با بیان اینکه بارش‌های اخیر در حفظ رطوبت در خاک برای گیاهان و درختان موثر بوده، عنوان کرد: در شهر مشهد با گستردگی فراوان فضای سبز از دوره‌های آبیاری و استحصال آب از سدها و چاه‌های درون شهر کاسته شد. طبق تحقیقات محققین برای دستیابی آب از سطح زمین به منابع آب زیرزمینی، ده‌ها سال زمان نیاز است و با یک روز و یک هفته بارندگی کسری مخزن و منابع زیرزمینی قابل ترمیم و بازیافت نیست.

وی خاطرنشان کرد: تمام برنامه‌ریزی‌های استان با توجه به جلسات مدیریتی در سطح استانداری خراسان رضوی و با توجه ظرفیت بالای کشاورزی به صورت زراعتی و باغی در این زمینه است که از این روان‌آب‌ها حداکثر استفاده شود و با هماهنگی‌های صورت گرفته سازمان نظام مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و اداره کل منابع طبیعی، ایجاد طرح‌های آبخیزداری و مرتع‌داری در دستور کار سال ۱۳۹۸ قرار گرفته است، تعامل مناسب ادارات استانی و همچنین دستورات مستقیم استاندار خراسان رضوی از سالی پرامید در راستای رونق تولید و خدمت نوید می‌دهد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی

خرید تابلو نقاشی از سایت هنری آرت یار

کنترل تلویزیون سامسونگ

امداد خودرو هیوندای

کوله پشتی کودک

دستگاه های صنایع غذایی

فروشگاه اینترنتی اینرژی

سیم و کابل خراسان

پراپ رابین سود

دانلود استوری اینستاگرام

ادکلن بلک افغان

تلویزیون سامسونگ du7000

تعمیر تلویزیون ال جی در تهران

خرید الکتروموتور

یخسازی قالبی

قیمت باتری ماشین با ارسال و نصب رایگان

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری

تعمیر کولر گازی در تهران

 

 

 

 

قیمت باتری سرفیس

گلند فلکسیبل

هزینه سفر به مشهد

خرید دیزل ژنراتور

 

هزینه ترجمه

 

 

 

 

 

رپرتاژ به چه معنی است و چه کاربردی دارد؟

 

 

 

 

 

خرید دمپایی و صندل عمده

 

 

 

 

خرید ممبر گروه

 

 

 

 

خرید ووچر پرفکت مانی بدون ثبت نام

نانوسان

چاپ کتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تولید فیلم استرچ

 

 

 

 

 

 

سمپاشی ساس

 

 

آجر نسوز

 

 

 

خرید رپورتاژ آگهی

 

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح