تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آذر 1400 - 20:41
82 بازدید
کد خبر : 134187

یک سالگی کرونا و پاندمی‌ای که خسته نشده است

یک سالگی کرونا و پاندمی‌ای که خسته نشده است

در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰ میلادی بود که سازمان جهانی بهداشت (WHO) گسترش شدید ویروس کرونا (Sars-CoV-۲) را به عنوان وقوع یک پاندمی در جهان اعلام کرد. در آن زمان بروز برخی از رویدادها قابل پیش‌بینی بودند اما بسیاری نیز در ابهام قرار داشتند. به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت با گذشت یک سال از

یک سالگی کرونا و پاندمی‌ای که خسته نشده است

در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰ میلادی بود که سازمان جهانی بهداشت (WHO) گسترش شدید ویروس کرونا (Sars-CoV-۲) را به عنوان وقوع یک پاندمی در جهان اعلام کرد. در آن زمان بروز برخی از رویدادها قابل پیش‌بینی بودند اما بسیاری نیز در ابهام قرار داشتند.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت با گذشت یک سال از شروع پاندمی کرونا هنوز نسبت به گسترش این ویروس در جهان و به ویژه در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی می‌کند.

تدروس آدهانوم، دبیرکل این سازمان می‌گوید که بسیاری از دولت‌ها اقدامات کافی برای مقابله با شیوع سارس کووید۲ را انجام نمی‌دهند و این موضوع نگران کننده است. شمار بیماران کووید ۱۹ و درگذشتگان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در جهان همچنان رو به افزایش است.

آنچه که به عنوان اتهام عدم تحرک کافی دولت‌ها از سوی تدروس آدهانوم اعلام شده، گریبان سازمان خود او را نیز گرفته است. با وجود این که اعلام وقوع پاندمی در جهان در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ تنها به عنوان یک اقدام رسمی قلمداد می‌شود اما به سازمان جهانی بهداشت نیز به دلیل اعلام دیرهنگام پاندمی در جهان انتقادهای زیادی وارد شده است؛ موضوعی که اکنون پس از گذشت یک سال همه در باره آن توافق نظر دارند. همچنین این نهاد در ماه های اولیه همه گیری ویروس کرونا در توصیه نامه های خود اعلام می کرد که استفاده عمومی از ماسک الزامی نیست.

اما در آن زمان که کووید ۱۹ به عنوان پاندمی در جهان معرفی شد در چین، کشوری که مبدا گسترش ویروس کرونا تلقی می‌شود، دوره گسترش شدید این ویروس به پایان رسیده بود. مقامات چینی در آن زمان تنها ۲۴ مورد جدید بیمار کرونایی را گزارش کردند که ۱۳ مورد آن در ایالت هوبئی بود که مرکز گسترش ویروس، شهر ووهان در آن واقع شده است. البته پس از آن تردیدهایی درباره آمار رسمی اعلام شده در چین منتشر شد اما با وجود این، آشکار است که سخت‌گیری‌های شدید اجتماعی که توسط نیروهای دولتی در ووهان اجرا شدند به نتیجه رسیدند و از آن تاریخ به بعد، موج جدیدی از گسترش ویروس کرونا در چین مشاهده نشده است.

اما همزمان کرونا با سرعت زیاد در جهان شروع به گسترش دامنه خود کرده بود. اولین اخبار از گسترش بیماری کووید ۱۹ در ایتالیا بسیار نگران کننده بود. چندی نگذشت که اتریش نیز مجبور شد همزمان با اعلام تعطیلی عمومی کسب و کار و اماکن عمومی مرزهای خود را با این کشور مسدود کند.

هفته‌ها بعد نه تنها سازمان جهانی بهداشت بلکه بسیاری از دولت‌ها نیز تأکید می‌کردند که بستن مرزهای ملی وسیله مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا نیست. در اواسط ماه مارس ۲۰۲۰ بود که با گسترش شدید ویروس، آمار بسیاری از کشورها در این زمینه به سرعت تغییر کرد.

تا کنون در جهان نزدیک به ۱۲۰ میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و بیش از دو و نیم میلیون نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

بعلاوه آمریکا در فهرست کشورهایی که بیشترین قربانی را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ داشته اند در جایگاه نخست قرار گرفته و تاکنون نزدیک به ۵۵۰ هزار نفر در ایالات متحده بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا نیز کشورهای برزیل، مکزیک، هند، انگلیس، ایتالیا، روسیه، فرانسه، آلمان و اسپانیا قرار دارند.

نتیجه یک سال تجربه

یک سال پیش در زمان شروع پاندمی کرونا حتی تصور چنین فکری هم ممکن نبود که به عنوان مثال امروزه در اروپا بحث بر سر این است که کدام یک از چهار واکسن مجاز، موثرتر عمل می‌کند. تنها این موضوع که واکسن‌هایی تهیه شده‌اند، تحقیقات زیادی در زمینه عملکرد و مقابله با ویروس کرونا انجام گرفته‌اند و همچنین داروهای موثری نیز شناخته شده‌اند، تقریبا دور از تصور بود.

پژوهش‌ها در این زمینه ادامه دارند. تا کنون داروهایی مانند هیدروکسی کلروکین که اثرات موثری از خود نشان داده‌اند یا تحقیقات درباره آماده سازی آنتی بادی‌های جدید که آزمایشات گران و نادری هستند و همچنین داروی دگزامتازون که احتمالا می‌تواند از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن جلوگیری کند و تحقیقات وسیعی درمورد آن در بریتانیا در حال انجام است، همه این‌ها امیدبخش هستند.

از سوی دیگر باید مشخص شود که پاندمی کرونا چه آسیب‌هایی اقتصادی و اجتماعی را در کشورهای گوناگون ایجاد کرده است. آنچه تا کنون مشخص شده افزایش نگرانی از مشکلات اقتصادی در جوامع مختلف است و در عین حال اعتراض‌های فزاینده در بسیاری از کشورها درحال شکل‌گیری است.

برای سازمان جهانی بهداشت نیز سال گذشته سال آشفته‌ای بود. در ابتدا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت را اعلام کرد. با انتخاب جو بایدن، دوباره امیدها به ادامه کار با این سازمان جهانی افزایش یافت.

بنابر گزارش دویچه‌وله، سازمان جهانی بهداشت اکنون نیز با چالش‌های جدیدی روبروست از جمله شیوع ابولا در دو کشور آفریقایی گینه و کنگو.

در حالیکه اکنون پس از گذشت یک سال همه به معجزه واکسیناسیون عمومی چشم دوخته‌اند اما به گفته سازمان جهانی بهداشت احتمال فراهم کردن میزان واکسن کافی برای عرضه عمومی و رسیدن به چنین هدفی پیش از اواسط سال ۲۰۲۱ ممکن نیست.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی

نایلون حبابدار

آموزشگاه آرایشگری

مبارزه امیر علی اکبری و آلمیدا

اکستریم vx

مستر مکانیک

دستگاه لیزر تیتانیوم

 

فروشگاه کالای خواب سه گامه

کف کاذب

نمایندگی ال جی در پردیس

قیمت برقکشی ساختمان

دمنوش مصفی خون

کرم پودر لاکچری کوین

خرید کتونی – خرید کتونی ارزان – خرید کتونی های کپی – خرید کتونی ارسال رایگان

قیمت تابلو برق

بهترین وکیل شیراز

چت روم

ریبون وکس رزین 110*300

اکستریم vx

مبلمان باغی

اسکن سه بعدی چهره در تهران

فوراور اصفهان

آریزو 8

لیوان یکبارمصرف

دوره جرات فیلم‌سازی

کاسه نمد

تعمیر اینورتر زیمنس

خرید هاست

 

تور چابهار

کابین آسانسور

کلید حرارتی زیمنس

کفپوش پارکینگ

مشاوره تحصیلی هنرستان و کلاس کنکور فنی حرفه ای

اتحاد درب

قیمت کاشی استخری لوکس

خرید واکسن گارداسیل

اتوماسیون صنعتی

کوچینگ چیست

خرید کاشی استخری لوکس

درب ضد سرقت

سیگنال طلا فارکس

دانلود استوری اینستاگرام

سود پرک

سیگنال فارکس

درب کشویی

سایت لرن دیلی

اکستریم vx

کلید اتوماتیک زیمنس

کابین آسانسور

خرید آسانسور

 

خرید تابلو نقاشی از سایت هنری آرت یار

کنترل تلویزیون سامسونگ

امداد خودرو هیوندای

کوله پشتی کودک

دستگاه های صنایع غذایی

 

سیم و کابل خراسان

 

 

 

 

 

خرید الکتروموتور

 

 

 

 

 

 

قیمت باتری سرفیس

 

 

هزینه ترجمه

 

 

 

 

 

رپرتاژ به چه معنی است و چه کاربردی دارد؟

 

 

 

 

 

خرید دمپایی و صندل عمده

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نانوسان

چاپ کتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تولید فیلم استرچ

 

 

 

 

 

 

سمپاشی ساس

 

 

آجر نسوز

 

 

 

خرید رپورتاژ آگهی

 

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح